Familievoorstelling ‘Carnaval!’

DSCN2604

CARNAVAL! 

Als Anne en Sofie de zolder moeten opruimen van hun moeder, hebben zij een onverwacht spannende ontmoeting. Zij gaan op ontdekkingstocht door het dierenrijk en ineens is hun klus niet meer zo saai…

CARNAVAL! is een muzikale familievoorstelling gebaseerd op het bekende muziekstuk ‘Carnaval des Animaux’ van Saint-Saëns. Dit werk bestaat uit 14 delen, waarin de componist verschillende soorten dieren uitbeeldt met zijn prachtige muziek. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die hij, een beetje spottend, maar soms ook zeer treffend weergeeft.

Saint-Saëns schreef het stuk voor een groot orkest, maar Animoso voert het uit in een speciaal voor kinderen bewerkte versie, met drie zangers en een pianoduo. Hierdoor kun je het grappige verhaal nog beter volgen, want zangers gebruiken een heleboel (Nederlandse) tekst en die heeft een orkest natuurlijk niet!

CARNAVAL! is een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en de duur van de voorstelling is ongeveer 35 minuten.

Workshop CARNAVAL! 

De workshop behorend bij het concert CARNAVAL! van Ensemble Animoso bestaat uit twee (of drie) delen en duurt zo’n 15 minuten.
1. Een inleiding op de muziek, het ‘Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns
2. Een interactief deel waarin de kinderen de bewegingen aanleren, die horen bij het deel ‘Pianisten’ uit de voorstelling. Het is de bedoeling dat de kinderen deze (eenvoudige) ‘dans’ meedoen tijdens de werkelijke voorstelling.
3. (Eventueel) een knutselgedeelte na afloop van de voorstelling: maak je eigen dierenmasker!
Deel 1 en 2 van de workshop vinden plaats voorafgaand aan de voorstelling; deel 3 vindt plaats na afloop, mits de ruimte en de tijdsplanning dit toelaten. Desgewenst kan de organisatie er ook voor kiezen om, in plaats van een knutselgedeelte ter plekke, na afloop materiaal mee te geven, zodat de kinderen thuis aan de slag kunnen gaan.

Voor meer informatie en/of boekingen:

animoso4kids@gmail.com

%d bloggers liken dit: