Voor scholen

Animoso komt graag naar scholen toe!

Ook in deze tijden van corona. Onze voorstelling Peertje is namelijk aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Schoolreisje afgelast, maar toch op zoek naar leuk vertier? Wij kunnen Peertje op school komen spelen, desgewenst op het schoolplein (bij droog weer). Ook een gymzaal of aula die ruim genoeg zijn, zijn geschikt. Wij kunnen de voorstelling een aantal keer achter elkaar spelen, zodat meerdere klassen de mogelijkheid hebben om te komen luisteren en kijken.

De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier en is geschikt voor kinderen van 6+, met name voor de middenbouw.

Neem contact op met Animoso om de mogelijkheden te bespreken.


Educatieprogramma
Animoso heeft een lesbrief laten ontwikkelen als voorbereiding op de voorstelling. Door middel van deze lesbrief kan de leerkracht in de klas alvast de belangrijkste thema’s uit de voorstelling bespreken. Een hoofdthema uit de voorstelling is bijvoorbeeld: ‘Wat is waarheid?’. Hiermee kan door de leerkracht goed op de actualiteit ingespeeld worden. Daarnaast biedt de lesbrief ook de mogelijkheid om met de kinderen een lied in te studeren, dat ze tijdens de voorstelling mogen meezingen, met bijbehorende bewegingen.

De behandeling van de lesbrief zal het plezier en begrip van de kinderen tijdens de voorstelling vergroten. Afname en behandeling van de lesbrief is echter zeker geen verplichting. De voorstelling kan ook zonder voorbereiding op school gespeeld worden.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op onze pagina Peertje

%d bloggers liken dit: